Lengyel oblátusok érkezése Pannonhalmára

Lengyel oblátusok érkezése Pannonhalmára

                                                                       (július 29-31.)

          „A Tyniec-i Apátság Oblátusközössége meglátogatni óhajtja a híres magyar bencés központot Pannonhalmán. A közösség 50 (ötven) fős csoportja, a főtisztelendő apát atyával, aki egyszersmind az Oblátusközösségünk rektora, megismerkedni szándékozik a testvéri bencés monostor életével és legalább egy rövid ideig részt is kíván venni benne.

Nyilvánvalóan, a Covid-19 világjárványból kifolyólag figyelembe vesszük az esetleges helyi korlátozásokat és azoknak a következményeit, beleértve az eddigi zárva tartás meghosszabbítását és a látogatásunk elhalasztását is. Mégis reménykedünk abban, hogy a Jóisten segítségével a helyzet jobbra fordul és a szándékunk majd megvalósul.

A Tihanyi Apátság felé tartva két napot szeretnénk tölteni Pannonhalmán:

 2021. július 29-e vagyis csütörtöki nap estéjétől kezdve 2021. július 31-ig vagyis szombati nap reggelig. Lehetőség szerint a helyi bencés oblátusokkal is szeretnénk találkozni.”

  Az a kérdésem, hogy ki tudna részt venni július 30-án (pénteken) a lengyel oblátusokkal való találkozásban? Cirill főapát úr is kért rá, hogy hirdessem meg ezt a lehetőséget.

 A program még nem tisztázott, sok függ a járványhelyzettől és az oltottságtól. Nekik szállást foglalnék a monostorban vagy a városi templom mellett levő Boldogasszony-házban, remélem, addigra kész lesz a felújítás.

A lengyelek döntő többsége a Szent Jakab-házban fog lakni.

                                                                                                                                 Elréd atya