Dékániák összevonása

Szent Gellért- és Szent Márton-dékániák összevonásáról való szavazás eredménye, új neve, dékánválasztás

 Szent Márton-dékániából igennel szavazott:  8 fő

                                                       Ellenszavazat: 1 fő

Szent Gellért-dékániából igennel szavazott : 5 fő

 Többen tartózkodtak, nem szavaztak.  A két dékánia összevonását   az előzetes megbeszélések és a szavazás alapján  ténynek veszem. Főapát úr ad experimentum  (kipróbálásra) elfogadta.

Nem kívánom semelyik dékánia nevét mindkét dékánia nevének megtenni.

Szent Adalbert-dékániának nevezem el az összevont dékániákat. Szent Adalbert bencés szerzetes, Prága érseke volt. Mestere volt Szent Asztriknak, aki eljött  Lengyelországból és megalapította a Pécsváradi monostort. Szent István bérmálójának is nevezzük. Az Esztergomi –Budapesti Egyházmegye védőszentje. A felújított bazilikánk új oltárába Szent Adalbert ereklyét helyzetünk el. Így jelképesen is összekötheti Budapestet és Pannonhalmát.

 Következő kérdés a dékánválasztás. Ennek időpontjáról kellene dönteni. Mindenki átadhatja MEGBÍZÁSÁT  egy másik testvérnek, aki arra szavaz, akire akar. Egy testvér csak egy megbízást fogadhat el. A dékánválasztás szabályai olvashatók a honlapunkon.  Javaslom május első felét.

Jelezném:  Bernadett testvér Tatabányán a plébániai szolgálatát nagy szívvel ellátja, de  már nem tud Budapestre utazni.

 Azt kérem, hogy Bernadett és Günter testvér állapodjon meg a testvérekkel a szavazás időpontjáról, és erről értesítsenek engem. Szeretnék a szavazáson részt venni, de természetesen nem szavazok.

           Békét és örömet kívánva:

                                              Elréd atya

2017. február 10. Szent Skolasztika napján