Ákos atya levele a nyári lelkigyakorlatunkon résztvevők számára

Kedves Oblátus Testvérek!

Bizonyára tudjátok, hogy a júliusi lelkigyakorlatot én fogom vezetni.

Ennek elokészületeként írok Nektek. Az alábbi kérdések azt gondolom, hogy Nektek is segítenek készülni, ráhangolódni a lelkigyakorlat témáira, ill. nekem is segítség ahhoz, hogy Rátok hangolódjak. Kicsit megismerve a Ti tapasztalataitokat, kérdéseiteket, küzdelmeiteket, remélem gazdagodásotokra alakíthatjuk majd ezek a napokat.

Elréd atyával arra gondoltunk, hogy a dékánokon keresztül jutatjuk el Hozzátok ezt a levelet és oket is kérem a válaszok összegyujtésére és Pannonhalmára küldésükre. Így tudtok névtelenül is válaszolni.

Postán vagy e-mailen lehet küldeni nekem egyéni, ill. összesített válaszokat, leveleket: Binzberger Ákos OSB 9090 Pannonhalma, Vár u. 1.

Kérem, hogy június 23-ig juttassátok vissza válaszaitokat a dékánotoknak, hogy 27-ig megkaphassam tolük. Így lesz elég idom feldolgozni és a kapott válaszaitokat beépíteni a lelkigyakorlatba.

Az imádság három pillérét szeretném körbejárni a lelkigyakorlaton, neve szerint gyakorlatokban és hozzá fuzött gondolatokkal:

  • zsolozsma (zsoltár-imádság), 
  • lectio divina (Szentírásolvasás, lelki olvasmány), 
  • belso ima (személyes ima, elmélkedés, szemlélodés, szavak nélkül Isten jelenlétében). 

Miként táplálnak, miként eroforrások, mik az örömeid a fenti egyes imaformákban, ill. milyen kérdéseid, küzdelmeid, elakadásaid vannak az egyes területeken?
Mi segít, ill. mi akadályoz imádban?
Napi, ill. heti ritmusodban miként oszlik meg az Istennek adott idod a három imaforma között (akár órában, akár %-ban)?
Miként tudod a megfelelo helyszínt megválasztani?

Elore is köszönöm bizalmatokat, hogy megosztjátok tapasztalataitokat, ami remélem, majd gazdagítja közös lelkigyakorlatunkat.

Kérem, imádkozzatok, hogy Isten szándéka szerint legyen gyümölcsözo ez a lelkigyakorlat. Én is ígérem imáimat Értetek.

Szeretettel: Ákos atya

Pannonhalma, 2014. június 10.